Η θέση των Βρυσιανά studios...

Το συγκρότημα Vrisiana βρίσκεται στον Πλατύ Γιαλό, στη θέση Βρυσιανά, σε ένα λόφο που απέχει 600μ από την παραλία του Πλατύ Γιαλού (απόσταση που διανύετε σε λιγότερο από 10 λεπτά με τα πόδια) και 7χλμ. από την Απολλωνία (χώρα).

Λίγα λόγια για τον Πλατύ Γιαλό...

Η παραλία Πλατύς Γιαλός είναι μία από τις κοσμικότερες και πιο πολυσύχναστες παραλίες της Σίφνου, ενώ βραβεύεται επί σειρά ετών με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού σε απόσταση 7 χλμ. από την πρωτεύουσα Απολλωνία. Είναι η ωραιότερη παραλία της Σίφνου και μια από τις μεγαλύτερες αμμουδιές των Κυκλάδων. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι ότι βρίσκεται στην ασφαλή αγκαλιά ενός κόλπου και δεν επηρεάζεται από τα μελτέμια.

Στον παραλιακό δρόμο μπορείτε να βρείτε εστιατόρια, ταβέρνες αλλά και μπαρ για καφέ ή ποτό.

Στη βορειοανατολική πλευρά της παραλίας βρίσκονται τα ερείπια του Άσπρου Πύργου (ο πιο γνωστός από τους 57 συνολικά αρχαίους πύργους της Σίφνου). Στη νότια πλευρά, στη θέση Ακρωτηράκι, οι ανασκαφείς έφεραν στο φως ένα προϊστορικό νεκροταφείο.

Στη βόρεια πλευρά της παραλίας, στην κορυφή του λόφου είναι κτισμένη η μονή της Παναγίας του βουνού, που χρονολογείται από το 1813. Η θέα από το πευκόφυτο προαύλιο της εκκλησίας είναι πραγματικά μαγευτική!

Η παραλία του Πλατύ Γιαλού στη Σίφνο
Πανοραμική εικόνα του Πλατύ Γιαλού
Ο κόλπος του Πλατύ Γιαλού
Πλατύς Γιαλός Σίφνος
Ο Πλατύς Γιαλός

Λίγα λόγια για τη Σίφνο...

Σίφνος, το νησί με τις αστείρευτες φυσικές ομορφιές, τους κατάλευκους παραδοσιακούς οικισμούς, τις αμέτρητες εκκλησίες και τους φιλόξενους ανθρώπους. Η Σίφνος συνδυάζει την αυθεντική κυκλαδίτικη γοητεία με την ιδιαίτερη ταυτότητα της.

Η πλούσια ιστορία του νησιού, αποτυπώνεται σε κάθε σοκάκι του νησιού κι οι εναλλαγές των τοπίων του κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον κάθε επισκέπτη. Αρχαιολογικοί χώροι, εκκλησίες και μοναστήρια, άγριοι ορεινοί όγκοι, απέραντες αμμουδιές και μικροί προστατευμένοι όρμοι που παίζουν με τα κύματα του Αιγαίου. Η περιήγηση στη Σίφνο είναι γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις και ικανοποιεί όλα τα ενδιαφέροντα.

Το ξεχωριστό αυτό νησί ανήκει στο σύμπλεγμα των δυτικών Κυκλάδων. Βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά Σέριφο, Κίμωλο και Αντίπαρο. Έχει έκταση 74χλμ. και η ακτογραμμή του φτάνει τα 70χλμ.

Η ψηλότερη κορυφή της Σίφνου, ο προφήτης Ηλίας έχει υψόμετρο 682μ.